Tuesday, June 26, 2012

A year being a matric student..^^...

Dah nak dekat dua bulan aku tinggalkan bumi KMS. Rindu kat KMS ni tak payah cakap la, tak tertanggung rasanya.


Masa mula-mula dapat tawaran pergi matrik ni aku memang teragak-agak nak terima sebab dia setahun je. Masa yang amat singkat untuk aku belajar. Aku terpikir boleh ke aku nak excel dalam masa setahun je. And aku takut aku rasa x puas nak kawan ngan budak-budak KMS ni. Memang betul pun, rasa x puas sangat.


                              <3


First week in KMS, PENAT GILER!!!
Terkejar sana-sini, ngan x cukup makan nya, x cukup tido, mental dan fizikal telah didera cukup-cukup oleh abang-abang dan kakak-kakak senior. Nasib baiklah lepas mpbb diorang dah x de. But luckily I have this people to help me to get trough the first week of me being away from my family..


                            <3<3<3<3<3


Then I start my life as a college student.
Dalam kelas dan kuliah saya budak baik. Duduk kat tempat yang budak lain takut nak duduk. Tempat duduk depan sekali. Orang cakap kalau nak dapat ilmu banyak kene duduk dekat dengan cikgu sebab tu saya duduk depan. Sebab saya berani duduk depan la saya dapat kawan dengan diorang ni.
           Aren't they adorable.My Chinese best friend..


We also have a great leader. Actually we have two.



Setelah abang hensem yang di atas menarik diri dari kelas kami, kami sebulat suara memilih kakak garang ini pula untuk menggantikan tempat abang hensem tadi. Dua-dua bagus. Komited dalam menjalankan tugas. Sanggup hah berhabis kredit semata-mata nak sampaikan pesanan lecturer dekat anak-anak buah. Diorang pun banyak memainkan peranan dalam menyatukan kami semua.


Setiap ketua mesti ada penolongnya. Perkenalkan penolong kami.
Sentiasa bersedia membantu ketua dan lecturer..
     
And ofcoz we have the crazy crew..  
                                                           The boys

Adam - My long lost friend.Berpisah di sekolah rendah berjumpa kembali di matriks.Sangat la kebetulan dapat satu kelas ngan dia lagi.

Hafiz - Kalau nak cakap ngan dia mesti kene banyak pakai 'hah?' sebab suara dia halus sangat..hahahaha..anyway best kawan ngan dia ni.

Ramadhan - a.k.a awal ashari.. Teramat la ramai peminat dia. Kepada junior2 yang nak jumpa dia,rajin2 la pegi surau.

Asyraf - Mentee aku dalam fizik. Dia sebenarnya pandai je, tapi selalu x siap keje. And kteorang x rapat sangat pun.

Faizal - My other half.. Hahaha..Melampau pulak..We are gleek.. Kalau sembang ngan dia banyak cakap pasal glee je. Tapi kadang-kadang dia annoying sangat,suka kacau aku dalam kuliah. Sabor je la ngan budak sorang ni.Nasib baiklah dia sedor dia tu annoying.Tiba-tiba rindu nak cakap ngan dia pasal glee..isk..isk..

Miezam - Pernah menjadi hot stuff di KMS, tapi setelah dia berjumpa dengan dota, terus x hot stuff dah..


                        The girls (sebahagiannya)
Kalau nak cakap pasal sorang-sorang memang jadi panjang la post ni. So aku nak buat sum up about all of them.

Memang best. At first we all like being together where ever we go. After that we started to have our own group. But we still mingle from time to time. Macam-macam character boleh jumpa kat dalam kelas ni. Ada yang jenis happy je selalu, ada yang x banyak cakap, ada yang belagak macam gangster tapi dalam hati ada taman, ada yang boleh dianggap macam kakak. Semua lah.

We have our ups and down through both semester. We laugh together, we cry together. We fight and don't talk to each other but at the end of the day, we could never really be mad at each other because all the memories we had together are priceless. Thank you so much for that friend..^^..



























Ouh..Oh... Don't forget about the lecturer. The one that make us cry,laugh and trying their best to teach us about everything we need to know..







And lastly my roommate...^^... There are my rock. I just can go to the room and talk with them about my day,ask about theirs,we share secretes, we share interest, we study together,we eat together, we sleep together.
Them <3 (lagi sorang hilang)

Apapun, matrik life is the best. Tapi...Cukupla sekali aku melaluinya. And I will keep this memory forever...


KOLEJ MATRIKULASI SELANGOR
2nd BATCH 2011/12...

1 comment:

  1. soon after i'm going to post an entry like this :P

    ReplyDelete